Хронікерс

Гарячі українські новини

Клініка Міноборони потрапила у скандал: Після скарг військових знайшли порушення

Офісу Омбудсмена стало відомо про ймовірне порушення права військовослужбовців на належне медичне обслуговування

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що через численні скарги військових перевірять одну з клінік Міноборони. Про це Лубінець написав у телеграм-каналі, передає Хронікерс.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

“З метою перевірки даної інформації здійснено виїзд до клініки амбулаторно-поліклінічної допомоги Міністерства Оборони України. У ході відвідування закладу, знайшли своє підтвердження обставини, які викладені у соцмережах”, – йдеться у повідомлені.

Зокрема, відсутність електронного документообігу та електронного запису на прийом у військових закладах призводять до паперової тяганини та черг.

“Під час особистого спілкування з військовослужбовцями, останні повідомили, що черги до окремих спеціалістів складають понад 500 осіб. На підтвердження своїх слів працівникам Секретаріату було представлено список осіб, що перебувають в черзі до невропатолога, який складає 557 осіб станом на 31.01.2023 року”, – зазначив Лубінець.

Крім того, відсутнє належне сервісне обслуговування, зокрема: відсутній вільний доступ до питної води, вкрай незадовільний санітарно-технічний стан санвузлів та відсутність їх пристосування для маломобільних груп населення та осіб з інвалідністю. Брак штучного освітлення в коридорних приміщеннях, де військовослужбовці очікують своєї черги та заповнюють документи.

На даний час Офісом омбудсмена вирішується питання щодо вжиття заходів реагування з метою вирішення окреслених проблемних питань.