Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

“Відповідальна країна”: Названо переможців ренкінгу соціальних ініціатив

В умовах війни бізнес продовжує реалізовувати соціальні проекти на підтримку ЗСУ і жителів України

В Україні набирає обертів спецпроект “Відповідальна країна”, який є своєрідним альманахом корпоративної відповідальності 2022 року, коли бізнес в умовах війни підтримує Україну в різних напрямках. За звання кращих кейсів змагалися понад 80 проектів, а переможців визначило народне голосування. Про це повідомляє Marketing Media Review, передає Хронікерс.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Переможцями голосування стали:

Номінація “Підтримка дітей та молоді”

  • Sigma Software: Star for Life – навчання ІТ навичкам школярів, а також підтримку їх ментального здоров’я.
  • SOCAR Energy Ukraine: “Аптечка для школярів” – Зібрано 1 млн грн та придбано більше 500 аптечок для 12 українських шкіл.
  • Датагруп-Volia: Наші діти – компанія забезпечуватиме 50 дітей-сиріт війни до набуття ними повноліття щомісячною стипендією 8000 грн.

Номінація “Підтримка спорту та фізичної культури

  • Корпорація “Біосфера”: Скейт-парк для міста Фастів збудували і на майданчику встановили різні трампліни, намалювали мурали і оздобили прилеглу територію.

Номінація “Підтримка освіти та культури”

  • МХП: Кіно заради перемоги! –  масштабний проєкт, в межах якого українські фільми з 6 серпня по 30 жовтня змогли побачити захисники України та десятки тисяч цивільних у містах і селах без кінотеатрів.
  • “Прогресстех Україна”: Progresstech ACADEMY – комплекс онлайн-курсів авіаційного напрямку, який реалізовано на базі LMS за участі провідних інженерів. 
  • МХП: Укриття: ЗСУ тримають фронт, ми – безпеку їхніх дітей – БФ “МХП – Громаді”»” фінансово долучився до облаштування 75 укриттів у 8 областях України. Бюджет проєкту — 6,6 млн грн.

Номінація “Бізнес на допомогу ЗСУ”

  • SCM: Сталевий фронт Ріната Ахметова – мілітарна допомога бізнесів Ріната Ахметова ЗСУ. Закупівля та виробництво техніки, амуніції, авто, бронежилетів (понад 150 тис.), бліндажів, пічок.
  • Агромпромхолдинг “Астарта-Київ”: Гуманітарний проєкт Common Help UA – Внесок у перемогу — понад 524 млн грн або понад 27 тис. т благодійної допомоги, яку отримали 708+ тис. українців. 
  • Київстар: Дороги Перемоги Київстар, Океан Ельзи та фонд “Повернись живим” об’єднались, щоб зібрати кошти на нові пікапи для військових. Вдалося акумулювати майже 15 млн грн, на які закуплено 15 надійних автівок для ЗСУ.

Номінація Корпоративний благодійний фонд

  • Група Метінвест: Гуманітарна ініціатива “Рятуємо життя” – ініціатива надає масштабну допомогу українцям харчами, предметами першої потреби та ліками, опікується протезуванням постраждалих на війні, а також психологічною реабілітацією співробітників.
  • “Імперіал Тобакко” в Україні: Фонд допомоги співробітникам в Україні – створено спеціальний фонд. Пожертви працівників з усього світу, загальну суму яких подвоює компанія, допомагають українцям відновлювати пошкоджене війною житло та здоров’я.
  • Softserve: Корпоративний благодійний фонд “Відкриті очі” – силами фонду було акумульовано понад 1 млн доларів США, які спрямовано на забезпечення України медичною, гуманітарною допомогою та технікою.

Номінація “Співпраця бізнесу та держави”

  • Фармацевтична компанія “Дарниця”: Препарат для захисту від радіації – компанія в рекордні строки зареєструвала та випустила препарат для захисту населення від радіації — йодид калію. Компанія передала на потреби МОЗ 6,5 млн доз цього препарату безкоштовно.
  • Філіп Морріс в Україні: Соціальні простори “Сфери світла” – компанія спільно з агенцією DTF у грудні організували 5 соціальних просторів «Сфери світла» у Києві, Одесі і Львові. Вони були оснащені генераторами, старлінками, там можна було зігрітися, підзарядити девайси, попрацювати та випити чаю.
  • Компанія “Епіцентр К”: Проект “Рятуємо життя” – закупівля 55-ти реанімобілів і бронешвидких. За цей час придбано вже 40 реанімобілів. Сучасні швидкі компанія передає у різні медичні заклади країни та військові підрозділи.

Номінація “Співпраця бізнесу та благодійних фондів”

  • ОККО КЕЙС: ОКО ЗА ОКО – спільно з фондом “Повернись живим”: закупівля 25 розвідкомплексів “ШАРК” для ЗСУ. Із кожного літру пального PULLS, проданого на ОККО, 1 грн летить на “ШАРКи”.
  • Онлайн-сервіс виклику авто Uklon: #UklonВолонтер  –  проєкт, що надає логістичну допомогу волонтерам благодійних фондів, військовим та працівникам критичної інфраструктури прифронтових міст. Усі замовлення для волонтерських потреб покриває Uklon.
  • Нова пошта: Гуманітарна пошта України – завдяки проєкту благодійні фонди перевозять вантажі коштом Нової пошти. Нині компанія співпрацює з понад 600 організаціями. За 8 років доставили понад 40 000 т гуманітарних вантажів, допомогли понад 8 млн українців. 

Номінація “Власні проекти благодійних фондів”

  • FAVBET: Допомога переселенцям в Україні та за кордоном – розробка логістичних маршрутів для 100 т гумдопомоги, самостійно перевезли 10 т з Хорватії в Україну, сприяли евакуації з прифронтових зон, відкрили Центр адаптації для українців в Загребі.
  • Холдинг TECHIIA: “Одужуй швидше!” – понад 8,5 тисяч операцій та більше 84 тисяч лабораторних досліджень – такі підсумки 4-х років безупинної модернізації медзакладів від громадської організації «Фундація Течія». За цей час вдалося частково оновити медичне обладнання в 16 лікарнях 12 міст України на суму понад 24 млн грн. 
  • eldorado.ua: Цеглинка для родинки – будівництво модульного житла для сімей, які його втратили. Зібрано понад 30 тис. “цеглинок” за 23 грн. Eldorado.ua додає ще 50% вартості. Проєкт продовжиться у 2023 році.

Номінація “Корпоративне волонтерство”

  • Kernel: Агрогерої Kernel – за 9 місяців війни спрямовано на допомогу 950 млн. грн.
  • Фармацевтична компанія “Фармак”: Я працюю один день для Армії – співробітники компанії перерахували частину зі своїх заробітних плат на потреби ЗСУ. Участь у благодійній ініціативі взяли 2508 працівників та разом зібрали близько 2 мільйонів гривень.
  • Kormotech: Сервіс вет-турботи Optimeal Expert 9100 безкоштовний сервіс вет-турботи, де консультують ветеринари. Від лютого 2022 на гарячу лінію та у месенджери сервісу звернулись майже 137 тисяч власників домашніх тварин.