Хронікерс

Гарячі українські новини

Латвія готова бойкотувати Олімпіаду, якщо туди допустять білорусів та росіян

Якщо на момент проведення Ігор-2024 не закінчиться війна в Україні, Латвія проти участі в них росіян і білорусів

Президент Латвійського олімпійського комітету (ЛОК) Жорж Тікмер заявив, що якщо у 2024 році війна в Україні не закінчиться, а спортсменам з росії та Білорусі дозволять взяти в ній участь, Латвія бойкотуватиме Ігри. Про це повідомляє Delfi, передає Хронікерс.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Минулого тижня Міжнародний олімпійський комітет оголосив, що закликає вивчити способи повернення спортсменів із росії та Білорусі до міжнародних змагань. Цю заяву засудили не лише президент України Володимир Зеленський та інші офіційні особи, а й кілька спортивних федерацій.

“Позиція Латвії така – якби ці ігри відбулися зараз і в них брали б участь спортсмени з росії та Білорусі, я думаю, що збірна Латвії не поїхала б на ці ігри. Ми сподіваємося, що війна закінчиться, Україна переможе. Це буде абсолютно нова ситуація і нові правила гри. Зрозуміло, у цьому випадку латвійські спортсмени також зможуть брати участь у таких Олімпійських іграх”, – сказав Тікмер.

ЛОК планує запропонувати латвійським спортивним федераціям звернутися до міжнародних федерацій із закликом не допускати спортсменів із росії та Білорусі до участі у кваліфікаційних змаганнях Олімпійських ігор.