Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Скіфське золото, зброя, елітні авто: суд арештував майно президента “Мотор Січі” (ФОТО)

СБУ запобігла вивезенню з України елітного автопарку, зброї і антикваріату, які належать президенту промислового гіганта “Мотор Січ”

Служба безпеки розшукала активи президента АТ “Мотор Січ” В’ячеслава Богуслаєва на сотні мільйонів гривень. Це майно намагалися приховано вивезти з України, щоб уникнути його арешту у межах кримінального провадження. Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає Паляниця.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Серед вилученого – раритетні автомобілі та вогнепальна зброя, а також скіфське золото і предмети античних часів та Київської Русі.

Правоохоронці встановили учасників оборудки. Ними виявились декілька керівників структурних підрозділів заводу. Саме вони намагались сховати майно свого очільника на території підконтрольних комерційних структур. У подальшому посадовці планували нелегально вивезти “активи” за межі країни.

Контррозвідники та слідчі СБУ своєчасно встановили місцезнаходження цих схованок та їх організаторів.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили:

▪ 7 елітних автомобілів, у тому числі 4 раритетних;

▪ катер;

▪ 3 мисливські рушниці і гвинтівку;

▪ майже 100 старовинних золотих прикрас, частина яких датується 450-550 рр н.е. та була популярною у населення Криму і півдня України.

Також вилучені понад 400 монет, частина з яких датована ІІІ ст. до н.е.

Усе майно направлено на експертизу. За клопотанням прокурорів на вилучене майно судом накладений арешт.

Крім того, СБУ викрила інших представників найближчого оточення “любителя Искандера-М”, які схиляли працівників заводу до збору підписів під “колективним зверненням” щодо пом’якшення міри запобіжного заходу для їхнього керівника. Для цього застосовували до людей психологічний тиск, погрожуючи звільненням і подальшими “наслідками”.