Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Інформаційний напрямок в Україні поки що в “махновському” форматі, – нардеп Юрчишин

Україні слід звернути особливу увагу на розробку стратегічної комунікації із суспільством

Народний депутат України, голова парламентського Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин під час медіафоруму у Вінниці «Інформаційний щит України» зазначив, що для ефективного протистояння інформаційним загрозам треба вибудувати стратегічну комунікацію із суспільством і реагувати на тих, хто завдає шкоди країні на цьому полі, передає Хронікерс.

«Притягнути до відповідальності людей, які діють проти держави, має держава. І ми часто в цьому плані намагаємося бути більш ліберальними, ніж максимально ліберальні європейці. І чекаємо максимальних доказів. Ми навіть лібералізували наше законодавство у сфері боротьби з колаборціонізмом під час війни під соусом, що ми рухаємося у ЄС. Хоча наші європейські партнери, які критикували нас за закриття російських соціальних мереж, як це неправильно закривати телеканали, той же 112. Хоча ми на них накладали санкції не через їхні висловлювання, а через те, звідки вони брали гроші і як обходили українське законодавство», – сказав він.

Нардеп підкреслив, що міжнародні партнери готові зрозуміти, що в нас триває повномасштабна війна і для нас боротьба з інформаційними загрозами – це питання виживання.

Він також торкнувся проблем, пов’язаних з інформаційної гігієною у плані користування телеграм-каналами, ЗМІ і соцмережами, і тезами, що там просуваються.

«Головна проблема у цьому випадку – відсутність стратегічної комунікації в Україні. Ми маємо розуміти, що ми комунікуємо суспільству – наприклад, перемогу і необхідність мобілізуватися, що треба вирівняти фронт і заходити у важкі переговори, що треба пропагувати єдність. А натомість ми ведемо реакційну інформполітику і часто запізнюємося з цією реакцією. Яскравий приклад – це збиття літака нібито з українськими полоненими. І це велика подяка Координаційному центру, які переконали всіх родичів не здавати свої ДНК-зразки росіянам. Бо там би точно «знайшли» рідних тих, хто ці ДНК-зразки здав».

За його словами, міністерству інформаційної політики слід переформувати роботу в інформаційному полі і зробити її більш досконалою організаційно, оскільки «інформаційний напрямок у нас поки що в традиційному українському «махновському» форматі».