Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

“Час діяти, Нестримні”: В Україні запустили унікальний спортивний проект

По всій Україні будуть створені адаптивні спортивні клуби

Благодійний фонд «МХП – Громаді»  спільно з Державною установою «Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» в межах проєкту «Активні парки» програми Президента України у партнерстві з Міністерством молоді та спорту України запускає грантовий конкурс  «Час діяти, Нестримні», передає Хронікерс.

Це – грантова ініціатива для громад, які можуть отримати до 400 тис. грн на створення у своєму селі чи містечку адаптивного клубу «Нестримні».

“Для нашого благодійного фонду, який уже 9 років розвиває невеликі містечка й села, цей проєкт – про віру в силу громад та їхню підтримку на шляху до впровадження інклюзивних практик, щоб всі охочі мали доступ до занять спортом. Ми бачимо, як змінюється свідомість громад, зростає проактивна позиція місцевих мешканців. Тому охоче долучаємося до проєкту, виділяючи 200 тис. грн на фахову й пропрацьовану ідею кожного з переможців”, – додала Тетяна Волочай, директорка Благодійного фонду «МХП-Громаді».

У свою чергу, очільник Міністерства молоді та спорту України Матвій Бідний підкреслив, що з початку 2024 року вже запустили 20 адаптивних клубів по всій Україні.

«Там люди з інвалідністю, зокрема, й ветерани, можуть займатися спортом, отримувати фахові консультації від тренерів і в такий спосіб активно реінтегруватися в цивільне життя. Для людей з інвалідністю спорт – це вікно входу до якісного, свідомого та мотивованого життя. Ми маємо це забезпечити, тому продовжуємо й розширюємо цю ініціативу спільно з партнерами”, – сказав він.

Учасниками проєкту можуть бути громадські об’єднання (ГО, БФ), органи місцевого самоврядування, комунальні підприємства, установи, організації, заклади охорони здоров’я.

Географія проєкту – 13 областей України. Адаптивні клуби можуть бути створені в таких областях: Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській областях та м. Київ. Обов’язкова умова –  співфінансування від 200 тис. грн.