Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Сирський звернувся до військових з нагоди Дня миротворця

Майже пів сотні тисяч українських ветеранів-миротворців отримали привітання від головнокомандувача

Головнокомандувач ЗС України Олександр Сирський привітав українських ветеранів з Днем миротворців ООН, передає Хронікерс.

“Щороку, 29 травня у всьому світі відзначають День миротворців ООН. Починаючи з 1992 і до 2022 року військовослужбовці Збройних Сил України брали активну участь у миротворчих місіях під егідою ООН. Протягом тридцяти років понад 44 тисячі українських воїнів пройшли через міжнародні миротворчі місії. Станом на 2022 рік Україна була дев’ятою країною за кількістю військовослужбовців у миротворчих місіях ООН”, – сказав він.

Сирський зазначив, що українськи ветерани ціною власного життя рятували мирних людей, зарекомендувавши себе мужніми та стійкими професіоналами.

“Дорогі ветерани-миротворці! Щиро дякую Вам за подвиг в ім’я встановлення миру у всьому світі! Щиро дякую за Ваш героїзм та стійкість! Особлива моя подяка кожному ветерану-миротворцю, який знову став до лав Збройних Сил України і боронить нашу Батьківщину від російських окупантів та наближає мир на нашій українській землі”, – додав він.