Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Три європейські країни визнали державу Палестина: В Ізраїлі відреагували

В Ізраїлі пообіцяли наслідки за визнання Палестинської держави

Уряди Норвегії, Іспанії та Ірландії 28 травня офіційно визнали Палестину як державу, передає Хронікерс з посиланням на NRK, El Pais та Irish Times.

“Коли ми визнаємо Палестину, ми можемо сильніше заохочувати інші країни підтримувати розбудову палестинської держави, і ми можемо притягнути палестинську державу до відповідальності”, – сказав прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре.

Прем’єр міністр Іспанії Педро Санчес сказав, що уряд країни визнає Палестинську державу, додавши, що “настав час перейти від слів до дій”

“Ірландський народ з жахом спостерігав за трагічною загибеллю людей і стражданнями в Газі. Державне визнання має супроводжуватися конкретними діями. Тепер уряд має взяти на себе провідну роль у міжнародних дипломатичних зусиллях, забезпечивши, щоб визнання перетворилося на значний прогрес у напрямку миру та стабільності в регіоні”, – сказав речник лейбористської партії з питань закордонних справ Ірландії Брендан Хаулін.

Крім того, міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац пообіцяв трьом країнам тяжкі наслідки.

“Я доручив негайно відкликати послів Ізраїлю в Ірландії та Норвегії для консультацій у світлі рішень цих країн визнати палестинську державу. Я надсилаю чітке та недвозначне повідомлення Ірландії та Норвегії: Ізраїль не буде мовчати перед обличчям тих, хто підриває його суверенітет і ставить під загрозу його безпеку”, – сказав він.