Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Верховна Рада підтримала законопроєкт про державну ветеранську патронатну службу, – Білозір

Нардепи ухвалили низку важливих законопроектів

Український парламент ухвалив законопроєкт про Державну ветеранську патронатну службу, а також підтримку інших важливих законодавчих ініціатив. Про це у фейсбуку повідомила нардепка Лариса Білозір, передає Хронікерс.

«Сьогодні ветерани дуже потребують юридичної підтримки у питаннях отримання довідок, пільг та соціальних гарантій. Їм складно самостійно розібратися з бюрократичними процедурами. Працюємо з ТЦК, соціальним захистом, пенсійним фондом, Міноборони, військовими частинами, допомагаємо у вирішенні проблемних питань. Саме ці інституції мали б працювати ефектвивніше без бюрократії і тяганини. Тоді б не потрібно було створювати патронатну службу для ветеранів із помічників на утримання яких підуть мільярди», – сказала Білозір.

За її словами, закон передбачає створення Державної ветеранської патронатної служби при Кабінеті Міністрів на 5 років за принципом державно-волонтерського партнерства. Це дає визначення чіткого порядку надання допомоги ветеранам.

Буде сформована команда з 15 000 патронатних помічників, з яких не менше 10% – волонтери.

Також 295 народних депутатів підтримали законопроєкт про облік осіб, життю та здоров’ю яких завдано шкоди внаслідок збройної агресії рф проти України.

Законопроєктом передбачено створення Державного реєстру осіб, які зазнали шкоди життю та здоров’ю внаслідок російської агресії.

«Державний реєстр буде містити інформацію про витрати держави на відшкодування завданих збитків та надання соціальної допомоги. Ця інформація може бути використана при поданні заяв до судів та до Міжнародного реєстру збитків, заподіяних внаслідок агресії російської федерації», – зазначила Білозір.

  • “Поправку щодо відстрочки від мобілізації для усиновителів вдалося відстояти”, – нардепка Білозір.