Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Рада ухвалила закон, який дозволяє включати у стаж роботу за кордоном

Кримчанам, які переїхали до України, теж стало легше отримувати пенсії

Міністерство соціальної політики України повідомило про ухвалення законопроекту щодо зарахування страхового стажу, одержаного за кордоном, передає Хронікерс.

“Тобто людина, після повернення з-за кордону, наприклад, з Італії, матиме можливість зарахувати період роботи в цій країні для визначення права на призначення пенсії в Україні в 60, 63 або 65 років. Для цього необхідно буде надати Пенсійному Фонду документ, що підтверджує роботу за межами України”, – йдеться у повідомлені.

У міністерстві вказали на спрощення механізму отримання пенсій для жителів Криму, які переїхали до України.

“Відтепер людині, яка переїхала з Криму, достатньо подати заяву, в якій зазначити, що вона не отримує пенсію в Криму і бажає її отримувати в України. Для розрахунку пенсії можна надати трудову книжку або пенсійну справу (якщо вона є на руках). Жодних підтверджень від Пенсійного фонду країни-агресора не потрібно”, – додали у міністерстві.

Також міністерство повідомило, що робота на країну-окупанта після 2014 року не буде зарахована до страхового стажу.

“Закон передбачає НЕ зараховувати до страхового стажу з 19 лютого 2014 року періоди військової служби у силових структурах, незаконних збройних чи  воєнізованих формуваннях,  судових або правоохоронних органах держави-агресора на тимчасово окупованих територіях, а також добровільне зайняття посад у незаконних органах влади.”, – йдеться у повідомлені.