Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Лісовий заявив, що об’єднання вишів в Україні призупинено

На час вступної кампанії реформа освітніх закладів відкладена

Міністр освіти та науки України Оксен Лісовий повідомив, що процес модернізації мережі закладів вищої освіти на час вступної кампанії призупинений. Про це Лісовий написав у фейсбуку, передає Хронікерс.

“14 березня стартувала реєстрація на НМТ-2024, основна сесія якого відбудеться з 14 травня по 25 червня. Після цього розпочнеться активна фаза вступної кампанії. Але ми розуміємо, що і вступники, і заклади освіти вже активно до неї готуються. Тож вирішили у цей період не пропонувати на розгляд уряду зміни у мережі ЗВО, крім тих, що вже перебувають на погодженні. Йдеться про три проєкти розпоряджень, що стосуються об’єднань ЗВО у Львові, Кривому Розі та Дніпрі”, – зазначив він.

Водночас, за словами міністра, впродовж наступних місяців будуть продовжені консультації зі стейкголдерами, аби у підсумку розробити ефективні стратегії розвитку як окремих обʼєднаних університетів, так і мережі ЗВО загалом.