Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Підтримка ветеранів – справа не лише держави, а й відповідального бізнесу: Як МХП допомагає людям, що пройшли вогонь війни

Одна з найбільших українських аграрних компаній – МХП – власним прикладом показує, як повернути до мирного життя людей, які тривалий час перебували в екстремальних умовах

Питання адаптації Героїв, що пройшли горнило війни та повернулися до мирного життя, у нашій країні наразі постало надзвичайно гостро, передає Хронікерс.

Особливої уваги потребує питання створення розгалуженої інфраструктури реінтеграції не лише у сфері надання медичної та психологічної допомоги. Ветерани війни мають відчувати, що можуть розраховувати на сприяння і підтримку як з боку держави, так і від відповідального бізнесу.

Яскравим прикладом такої співпраці є підхід до цієї проблеми з боку однієї з найбільших українських аграрних компанії – МХП.

Зокрема, компанія ще минулого року разом із Мінветеранів презентувала концепцію програми #Варто “РобиТИ своє”, за якою ветерани та родичі полеглих Героїв могли претендувати на суму від 500 тисяч до 1,5 мільйона гривень на відкриття й розвиток власної справи. Загальний бюджет конкурсу становить 15 мільйонів гривень.

Крім того, ще у 2022 році БФ”МХП – Громаді” профінансував відкриття та розвиток 85 бізнесів на 7,4 млн грн в 11 областях.

Проблема підтримки та адаптації ветеранів є дуже близькою для компанії, адже на сьогодні зі структурних підрозділів МХП мобілізовано на захист України понад 2,3 тис. працівників. Всі вони отримують матеріальну допомогу у розмірі заробітної плати, медичний супровід у разі поранення, забезпечуються техзасобами, авто, одягом та бронежилетами.

Окрім того, в компанії уже працевлаштоване 167 ветеранів бойових дій.