Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Кожен ветеран має відчувати, що йому вдячні і чекали його повернення, – Андрій Булах

Повернення ветеранів до звичайного життя дуже важливе для відновлення України

Підтримка ветеранів має бути пріоритетом і спільною відповідальності влади і бізнесу. Про це йшлося під час прес-конференції за участі заступниці міністра економіки України Тетяни Бережної та представників провідних роботодавців країни, передає Хронікерс з посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

Попри те, що держава на 2024 рік виділила на підтримку ветеранів, ветеранок та їхніх сімей передбачено майже 14 млрд грн, бізнес не залишається осторонь. Серед тих, хто підтримує ветеранів – ПрАТ “МХП”.

Заступник голови правління компанії МХП Андрій Булах

“В МХП ми створили комплексну програму «МХП Поруч», яка охоплює військових, ветеранів, їхні родини, а також тих, хто чекає рідних з війни. Програма спрямована як на співробітників компанії, так і на членів громад. 2367 працівників компанії сьогодні захищають Україну в складі сил оборони. В МХП працює 273 ветерана. Задача, яку ми ставимо перед собою: кожен ветеран має знати і відчувати – ми чекали його повернення, ми вдячні йому за захист і тепер прийшов наш час про нього потурбуватися. Тому “МХП Поруч” передбачає юридичну підтримку, фізичну та психологічну реабілітацію, професійну адаптацію та допомогу у розвитку соціальних зв’язків”, – зазначив заступник голови правління компанії Андрій Булах.

У свою чергу, Тетяна Бережна підкреслила, що турбота та піклування під час демобілізації вимагає обʼєднання зусиль бізнесу та держави з реалістичним усвідомленням масштабу виклику.

“У цій екосистемі підтримки роль Мінекономіки — створити умови, щоб ветерани і ветеранки могли відкривати власні бізнеси, знаходити роботу, яка їм до душі, аби їхні робочі місця були зручними та інклюзивними. Якщо ми створимо умови, в яких ветерани захочуть відкривати бізнеси, повертатися на свою попередню роботу чи знаходити нову –  це безпосередньо впливатиме на темпи економічного відновлення”, – зазначаила вона.