Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Антикорупційний комітет забракував законопроект про мобілізацію

Нардепам не сподобалося, що Кабмін має багато важелів впливу

Антикорупційний комітет Верховної Ради визнав новий законопроект про мобілізацію таким, що містить корупційні ризики. Про це повідомила нардепка Вікторія Сюмар, передає Хронікерс.

“Фактично і МО, і ГШ визнали, що норма про демобілізацію через 36 місяців є декларативною. Бо по суті військовослужбовець через 36 місяців отримує право лише написати рапорт про звільнення. Але рішення кого і коли демобілізовувати буде вирішувати Ставка Верховного головнокомандувача. Крім того, Кабмін визначатиме, хто з правоохоронних і антикорупційних органів матиме бронь, а хто має бути мобілізованим. І що Кабмін може ще більше обмежити виїзд за кордон для інших категорій без жодної чіткості. І через неясність, які документи треба надати для доглядаючих за інвалідами, аби довести факт догляду. І через те, що можуть бути ризики при накладанні стягнення за не відкриття електронного кабінету призовника”, – зазначила вона.