Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Міноборони налаштоване на кадрове очищення – посади отримують бойові офіцери

Новий керівник Міністерства оборони України Рустем Умєров підтверджує проголошений ним курс на реформування системи тилового забезпечення та очищення системи державних закупівель від корупційних схем

Зокрема, триває кадрове оновлення керівного складу відповідальних за постачання осіб. Так, новим заступником міністра оборони, що буде куратором тилового забезпечення, призначено полковника Віталія Половенка.

Як повідомляється, пріоритетними напрямками його роботи стануть розробка та запровадження нових стандартів у системі продовольчого забезпечення, удосконалення системи речового забезпечення, вчасне та повне тилове забезпечення воїна на фронті.

Половенко є кандидатом військових наук та учасником бойових дій. Раніше він обіймав посаду начальника відділу тилового забезпечення логістики Національного університету оборони України.

«Його досвід допоможе привести систему тилового забезпечення у відповідність до реальних вимог сучасної війни», – зазначили у Міноборони.

Слід відзначити, що дане рішення є логічним у контексті капітального реформування системи тилового забезпечення ЗСУ. У листопаді повідомлялося, що Кабінет Міністрів ухвалив фінальну постанову для роботи новоствореного державного підприємства «Агенції закупівель у сфері оборони». Крім того, з грудня в Україні запрацювала закупівельна агенція «Державний оператор тилу», що забезпечуватиме українських військових харчуванням. Останню очолив Арсен Жумаділов, який заявив про тверді наміри подолати корупцію та здешевити ціни державних закупівель.

Можна припустити, що координацією співпраці Міноборони з державними підприємствами займатиметься бойовий офіцер, яким є Віталій Половенко. Серед актуальних завдань у цій сфері – не лише налагодження якісної взаємодії для забезпечення військовослужбовців ЗСУ усім необхідним, а й ефективна робота в інформаційному просторі, адже останнім часом можна спостерігати за масованими медіа-атаками на керівництво Міноборони. 

Причина таких атак очевидна – небажання постачальників часів «яйцягейту» розставатися з багатомільярдними контрактами.