Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

У Німеччині підготували другу групу українських військових для роботи з Patriot

У Німеччині на одній з баз Військово-повітряних сил Люфтваффе підготували другу групу українських військових для роботи із зенітно-ракетним комплексом Patriot

Курс пройшли близько 70 солдатів і офіцерів ЗСУ. Він тривав понад шість тижнів. Про це передає Хронікерс із посиланням на німецьке видання Deutsche Welle.

Про завершення курсу підготовки повідомив 1 грудня командувач багатонаціонального тренувального командування генерал-лейтенант Андреас Марлоу. Він відзначив, що у навчаннях брали участь досвідчені українські військові — у них за плечима роки служби в підрозділах протиповітряної оборони і досвід роботи з радянськими системами ППО С-300.

«Всі вони мають бойовий досвід, а також раніше служили в протиповітряній обороні», – сказав німецький інструктор.

Курс розпочався 30 жовтня, після оголошення федерального канцлера Олафа Шольца і посла ФРН, що Україна отримає в зимовому пакеті військової допомоги ще один ЗРК Patriot.

Наголошується, що захист повітряного простору України є головним завданням, оскільки російські удари цілеспрямовано нищать цивільну інфраструктуру в Україні.

За словами Марлова, досягнуто такого рівня компетенції, який дозволить українцям самостійно працювати з цим комплексом ППО і виконувати бойові завдання.