Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Укренерго відновило роботу високовольтної лінії, що живить Запорізьку АЕС

“Укренерго” відновило роботу високовольтної лінії, яка необхідна для енергозабезпечення потреб Запорізької атомної електростанції. Станція перейшла з резервної на нормальну схему живлення 

Про це повідомляє пресцентр “Укренерго”, передає Хронікерс.

Як зазначається, ЗАЕС втратила зв’язок з енергосистемою вночі під час чергової російської атаки. Енергозабезпечення споживачів на Запоріжжі та Дніпропетровщині не припинялося, задіяні резервні лінії для забезпечення їхніх потреб.

“В ніч на 2 грудня під час ракетної атаки на Дніпропетровщину були пошкоджені одразу дві повітряні лінії – 750 та 330 кВ, які передають електроенергію для забезпечення власних потреб Запорізької атомної станції.

Диспетчери “Укренерго” змогли повернути в роботу основну магістральну лінію енергоживлення ЗАЕС класом напруги 750 кВ. Наразі Запорізька атомна станція отримує електроенергію, яка необхідна для її безпечної роботи, з об’єднаної енергосистеми України”, – йдеться у повідомленні.

Ремонтні бригади “Укренерго” розпочнуть відновлення пошкоджених високовольтних ліній, як тільки дозволить безпекова ситуація.

“Дякуємо ППО за бездоганну роботу, без якої пошкодження в енергосистемі могли б бути значно масштабнішими”, – резюмували в компанії.