Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Кулеба поїде у Брюссель мобілізувати підтримку України на шляху до ЄС і НАТО

У МЗС назвали ціль візиту голови зовнішньополітичного відомства до Бельгії

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 28-29 листопада здійснить візит до Брюсселя, Королівство Бельгія. Про це повідомляє пресслужба МЗС, передає Хронікерс.

“Метою візиту є мобілізація політичної та військової підтримки з боку держав-членів ЄС і НАТО, просування вступу України до обидвох організацій, зокрема у контексті підготовки наступного засідання Європейської Ради в грудні, а також інтеграція оборонних індустрій України та НАТО, пришвидшення виробництва та постачання зброї та боєприпасів для українських воїнів”, – йдеться у повідомленні.

У вівторок, 28 листопада, глава МЗС проведе переговори з високим представником ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозепом Боррелем, виступить з промовою на відкритті в Європейському Парламенті конференції щодо відповідальності за російські злочини, а також відкриє VR-виставку «Living the war».

У середу, 29 листопада, Дмитро Кулеба візьме участь у першому засіданні Ради Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ, яке відбудеться у штаб-квартирі НАТО в рамках зустрічі керівників зовнішньополітичних відомств держав-членів Альянсу.