Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Одностатева пара виграла в України суд в ЄСПЛ через неможливість узаконити стосунки

Суд зобов’язав Україну виплатити 5 євро компенсації двом чоловікам, які не змогли зареєструвати шлюб в Україні

Європейський суд з прав людини зобов’язав Україну заплатити 5 євро компенсації одностатевій парі, яка не змогла узаконити стосунки. Про це повідомляє Українська Гельсінська спілка з прав людини, передає Хронікерс.

З 2010 року заявники, Андрій Маймулахін та Андрій Марків, проживають сім’єю як партнери. У 2014 році вони вирішили звернутися до Європейського суду з прав людини через неможливість легалізувати свої стосунки в Україні.

Розглядаючи справу, Суд зазначив, що “на відміну від різностатевих пар, які вважають за краще не вступати в шлюб з особистих причин, але все ж мають право на юридичне визнання і захист, заявники не мають ані доступу до шлюбу в Україні, ані можливості отримати будь-яку альтернативну форму юридичного визнання”.

Суд також взяв до уваги чітку тенденцію на європейському рівні до юридичного визнання та захисту одностатевих пар у державах-членах Ради Європи, тридцять з яких наразі передбачають можливість юридичного визнання одностатевих пар. Кожному з заявників присуджено 5 000 євро компенсації.