Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Міноборони не підтримало поданий на розгляд Ради законопроект про цивільні партнерства

Олексій Резніков надав висновок щодо законопроекту про цивільні партнерства

Міністерство оборони України надало свій висновок до законопроекту 9103 про цивільне партнерства за підписом міністра Олексія Резнікова про це йдеться на сайті Верховної Ради, передає Хронікерс.

У відповіді зазначається, що Міноборони не підтримує такий законопроект, оскільки він суперечить Конституції, де сказано, що а також низці законодавчих актів.

“Законопроект прирівнює реєстроване партнерство до шлюбу, водночас відповідно до статті 51 Конституції України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка”, – йдеться у відповіді.

До того ж, у законопроєкту пропонується наділити командирів (керівників) військовослужбовця правом складати та засвідчувати Акт реєстрації реєстрованого партнерства, у випадках якщо один чи обоє реєстрованих партнерів є військовослужбовцями, які подали заяву про реєстрацію, а також скріплювати такий акт гербовою печаткою відповідного військового формування.

“Слід зауважити, що запропоновані норми статті 14 законопроекту не відносяться до загальних обов’язків командирів (начальників), передбачених розділом 2 Закону України “Про Статут  внутрішньої служби Збройних Сил України”, – написано в тексті оборонного відомства.

Олексій Резніков також поставив під сумність доцільність такого законопроекту.

“Викладена у пояснювальній записці до законопроекту інформація про тисячі військовослужбовців, які не можуть офіційно оформити свої стосунки з одностатевими партнерами чи партнерками потребує додаткового вивчення у зв’язку із відсутністю в Міністерстві оборони України відповідних даних”, – йдеться у відповіді Міноборони.