Хронікерс

Гарячі українські новини

Франція допомагає Україні підготуватися до відкриття неба для цивільної авіації, – французький міністр транспорту

Українські пілоти і диспетчери проходять тренування у французькому місті Тулуза

Міністр з питань транспорту французького уряду Клеман Бон повідомив, що Франція готує українських пілотів і диспетчерів для відновлення польотів цивільної авіації в Україні. Про це Бон сказав в інтерв’ю “Європейській правді”, передає Хронікерс.

“Я обговорив співпрацю в цій сфері у Києві, і ми маємо запит від України. Ми вже надаємо можливість певного навчання українських пілотів та авіадиспетчерів. Вони проходять практику на симуляторах або у наших спеціальних школах у Тулузі, де у нас розташована уся авіаційна інфраструктура. І ми погодилися розширити цю допомогу”, – сказав він.

Французький міністр зазначив, що сподівається на те, що  момент, коли над Україною відновляться польоти цивільної авіації, настане якнайшвидше.

“Не моє питання вирішувати, коли це станеться, але, як я зрозумів, в України вже є певні міркування щодо цього відкриття, і у Києві наполегливо над цим працюють. Але, звісно, головним питанням досі лишається безпека. Ми допомагаємо Україні підготуватися до моменту, коли ваш авіапростір буде відкритий повністю або частково”, – сказав посадовець.