Хронікерс

Гарячі українські новини

Шмигаль анонсував повторний розгляд питання про позбавлення Бойка звання “Герой України”

Перша спроба не вдалася через “колізії в законодавстві”

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що питання позбавлення нардепа Юрія Бойка звання “Героя України” буде знову розглянуто. Про це Шмигаль повідомив у телеграм-каналі, передає Хронікерс.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

На сайті Президента України петиція щодо позбавлення нардепа Юрія Бойка звання Героя України набрала 25 тис. голосів. Міжвідомча робоча група – серед якої представники Уряду, НАЗК, СБУ, НАБУ, ГПУ та інших органів – дійшла висновку, що через колізію чинного законодавства деяких діячів станом на сьогодні не можливо позбавити вищих державних нагород.

“Тому ще в грудні я доручив Мін’юсту і Першій віцепрем’єрці напрацювати зміни до законодавства. Це доручення виконано, і сьогодні Уряд схвалив відповідний проєкт закону. Він передбачає, що накладення санкцій на особу дає підстави для позбавлення її державних нагород”, – зазначив Шмигаль.

Також Уряд дав робочій групі доручення повторно розглянути питання щодо позбавлення Юрія Бойка звання Герой України та винести пропозиції на розгляд РНБО одночасно з набранням чинності вже згаданого законопроєкту.