Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Богуслаєва підозрюють у сприянні терористам “ДНР”. Правоохоронці виявили докази фінансування терористів

Ексочільнику АТ “Мотор Січ” повідомлено про нову підозру. Правоохоронці встановили факти співпраці президента Мотор Січі з терористами «днр»

Про це йдеться в повідомленнях Офісу генерального прокурора та Служби безпеки України, передає Хронікерс.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Як повідомлено на сайті ОГП, колишньому президенту АТ «Мотор Січ» повідомлено про нову підозру – сприяння діяльності терористичної організації «ДНР».

За даними слідства, у грудні 2017 року підозрюваний організував господарську діяльність відокремленого підрозділу – Сніжнянський машинобудівний завод ПАТ «Мотор Січ» на тимчасово окупованій території в м. Сніжне Донецької області.

“Своїми діями він сприяв діяльності терористичної організації «ДНР». Сплачував на її користь так звані «податки» та «митні платежі». Вони використовувалися у тому числі для насильницької зміни меж території та кордону України і вчинення терористичних актів”, – кажуть в Офісі генпрокурора.

Для обходу встановлених обмежень на господарські взаємовідносини з підприємством на тимчасово окупованій території Донеччини використовувались підконтрольні комерційні структури, зареєстровані в іноземній юрисдикції.

АТ «Мотор Січ» через зарубіжні компанії поставляла сировину у виді заготівок на Сніжнянський машинобудівний завод та отримувала з нього виготовлені запчастини для авіаційних двигунів виробництва АТ «Мотор Січ».

Водночас в СБУ додають, що вже після початку повномасштабного вторгнення високопосадовець здійснював фінансування терористичної організації «днр». Встановлено, що через оборудку «бюджет» терористичної організації «днр» отримав понад 290 млн російських рублів у вигляді «податків» від реалізації авіапродукції для потреб рашистів.

Одержані гроші керівники окупаційної адміністрації Донецька спрямовували на потреби військових угруповань рф, які беруть участь у бойових діях проти Сил оборони на східному фронті.

На підставі цих доказів очільнику промислового гіганта повідомлено про нову підозру за ст. 258-3 Кримінального кодексу України (сприяння діяльності терористичної організації).

Крім цього під час нових обшуків правоохоронці виявили понад два десятки медалей, грамот та почесних нагород президенту АТ «Мотор Січ» від представників військово-політичного керівництва рф.