Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Сад божественних пісень: Нацбанк ввів у обіг ювілейну монету, присвячену Сковороді (ФОТО)

Національний банк України вводить в обіг монету, присвячену видатному українському філософу та письменнику Григорію Сковороді

У вівторок, 22 листопада Нацбанк ввів у обіг ювілейну монету, присвячену 300-річчю Григорія Сковороди. Монета називається “Сад божественних пісень”, передає Паляниця з посиланням на Міністерство культури та інформаційної політики України.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Номінал монети – 20 грн. На аверсі монети розміщено: символічний стилізований фонтан, який наповнює водою різні посудини, метафори людини та людської душі. З одного боку, вони всі різного розміру, отже, нерівні. З іншого, – усі вони наповнені, тому рівні. 

На реверсі монети зображено метафоричну композицію: під деревцем вишні – юнак, який грає на сопілці, поряд – розкрита книга, символічний світ Г. Сковороди; навколо – дзеркальні символічні постаті, що намагаються ухопити філософа, та напис півколом – “світ ловив мене та не спіймав”.