Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

На черзі Харків: Нацбанк презентував пам’ятну медаль, присвячену Херсону (ФОТО)

У Нацбанку анонсували випуск серії пам’ятних медалей, присвячених містам-героям України

Національний банк України презентував пам’ятну медаль “Херсон – місто героїв”, яка започаткувала серію. Про це повідомляє пресслужба Нацбанку, передає Паляниця.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Дизайн пам’ятної медалі “Херсон – місто героїв”, розроблений художницею Наталією Фандіковою, відтворює краєвиди довоєнного міста Херсона – красивого, гармонійного, що надихає до життя, – у сплетінні історичних подій весни 2022 року, коли містяни сміливо та самовіддано протестували проти окупантів.

Цією медаллю Національний банк України започатковує серію пам’ятних медалей, присвячених містам та їх мужнім жителям і захисникам, які проявили героїзм та стійкість під час відсічі збройній агресії рф проти України.

У серії також заплановано випуск медалей, присвячених містам героїв – Харкову, Маріуполю, розстріляній Київщині (Бучі, Гостомелю, Ірпеню) та іншим містам.

Пам’ятна медаль “Херсон – місто героїв” виготовлена з нейзильберу, категорія якості карбування ‒ “спеціальний анциркулейтед”, тираж – до 100 000 шт. (у тому числі до 50 000 шт. – у 2022 році).