Хронікерс

Гарячі українські новини

Олімпіада в Парижі: Відомий фонд підтримав роботу Українського Дому у Франції

Volia Space став медійним та культурним осередком України під час Олімпіади та місцем проведення заходів

Компанія МХП та Благодійний фонд “МХП-Громаді” підтримали проєкт The Will to Win та Український Дім Volia Space на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі, ініційовані Офісом Президента України разом із Міністерством молоді та спорту України та НОК України, передає Хронікерс.

Український Дім на Олімпійських іграх відкрили вперше. Volia Space став медійним та культурним осередком України під час Олімпіади та місцем проведення заходів за участю українських спортсменів, митців та офіційних осіб. Щодня в ньому відбуваються покази документальних стрічок про війну в Україні, а також діджитальні культурні проєкти, зустрічі зі спортсменами української збірної.

Це партнерство дозволило створити потужну платформу для представлення України на міжнародній арені під час Олімпійських ігор. Це дозволяє нам представити світу не лише досягнення наших спортсменів, але й показати реалії, з якими стикаються українці під час війни, що є потужним символом стійкості всієї нації. Це стало чітким сигналом світу: попри те, що зараз Україні нелегко, ми можемо і захищати наші кордони, і здобувати медалі, бо в цьому наша ідентичність та незламність“, – зазначив директор Департаменту корпоративної соціальної відповідальності компанії МХП Павло Мороз,

The Will to Win включає фотовиставку та серію з 6 короткометражних документальних фільмів про стійкість українських спортсменів, які попри драматичні виклики війни, особисті втрати та страждання, демонструють усьому світу волю до перемоги. Зокрема, до проєкту увійшли історії Вікторії Онопрієнко, української гімнастки, фіналістки Олімпійських ігор в Токіо; Жана Беленюка, борця греко-римського стилю, срібного призера Олімпійських ігор; Олександри Паскаль, 8-річної гімнастки, яка втратила ногу під час російської атаки 2022-го на Одещину, та інших. Проєкт має на меті підкреслити незламну волю українців до перемоги, що відображає слоган участі України в цьогорічних Олімпійських іграх.