Хронікерс

Гарячі українські новини

Ірина Фаріон померла у лікарні після замаху

У пʼятницю, 19 липня, у Львові невідомий підстрелив мовознавицю, громадську діячку та колишню нардепку Ірину Фаріон

О 23:20 жінка померла. Про це повідомили в пресслужбі Першого медичного обʼєднання Львова, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Також цю інформацію підтвердив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

“Дуже прикро, але, попри всі зусилля медиків, врятувати Ірину Фаріон не вдалося. Щирі співчуття рідним, близьким та учням Ірини Дмитрівни. Пошуки нападника ще тривають”, – написав він.

Що відомо про напад на Ірину Фаріон

Фаріон підстрелили близько 19:30 під будинком на вулиці Масарика. У поліції Львівської області підвердили це й повідомили, що проводиться спеціальна поліцейська операція для його затримання.

Ірину Фаріон доправили до лікарні Святого Пантелеймона Першого територіального медичного об’єднання міста Львова на вулиці Миколайчука. Жінка була в критичному стані, пізно ввечері 19 липня лікарі повідомили, що вона в мозковій комі та на штучній вентиляції легень. Медики до останнього боролися за її життя.

Депутат Львівської міської ради Андірян Гутник повідомив деталі нападу на Фаріон. Він сказав, що невідомий молодик років 20-25 “був у якомусь капелюшку”. Він зробив постріл з вогнепальної зброї в голову, куля потрапила у скроню, постріл був з пістолета без глушника.

Згодом міністр МВС Ігор Клименко повідомив, що напад на Ірину Фаріон кваліфіковано як замах на умисне вбивство. В Офісі генпрокурора зазначили, що розпочато досудове розслідування.

Президент Володимир Зеленський також відреагував на напад на Ірину Фаріону. Він повідомив, що всі необхідні сили Нацполіції та СБУ залучені, щоб встановити обставини цього злочину. 

“Очевидно, що будь-яке насильство заслуговує лише на засудження і кожен, хто винен у цьому нападі, повинен понести повну відповідальність”, – написав Зеленський.