Хронікерс

Гарячі українські новини

Очільник Київської ОДА Кравченко попередив голів громад про невідворотність покарання за порушення закону

Через недбалі дії службовців бюджет недоотримав 93 млн грн військового ПДФО

Голова Київської ОДА Руслан Кравченко заявив, що Військовий ПДФО має йти до державного бюджету на потреби оборони та армії, і місцевим чиновникам слід дотримуватися законодавства. Про це Кравченко написав у фейсбуку, передає Хронікерс.

«Позицію Президента України про максимальне спрямування коштів на допомогу ЗСУ підтримав парламент. Відповідного до цього рішення, з жовтня 2023 року «військовий» ПДФО має зараховуватись до держбюджету. Усім головам громад неодноразово говорив про обов’язкове виконання закону. Попереджав і про невідворотність покарання в разі його невиконання.

Впевнений, що більше ні у кого не виникне бажання порушувати закон», – написав він.

Коментар Кравченка з’явився післся повідомлення Київської обласної прокуратури, що через службову недбалість службовця сільради на Київщині держбюджет недоотримав 93 млн грн «військового податку». За даними слідства, неналежно виконуючи свої посадові обов’язки, підозрюваний не перерахував до державного бюджету 93 млн грн податку на доходи фізичних осіб, сплачених військовими. Натомість вказану суму податку він спрямував на місцеві потреби, не пов’язані з обороною.

Як повідомили в обласній прокуратурі, заходи з викриття зловживань здійснювались за сприяння Київської обласної військової адміністрації.