Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Окупанти закатували понад 3 800 тисяч громадян України, – Офіс Генпрокурора

Понад 2200 військовополонених українців також потерпали від катування ворогом

Офіс Генпрокурора повідомив, що було зареєстровано понад 450 кримінальних проваджень за фактом катування окупантами  військовополонених та 2100 за фактом катування громадян України, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“Наразі Офісом Генпрокурора зареєстровано понад 450 кримінальних проваджень за фактами жорстокого поводження та катувань військовополонених та понад 2 100 за фактами катування цивільних осіб. Потерпілими від тортур і нелюдського поводження визнано понад 3 800 цивільних і понад 2 200 військовополонених”, – йдеться у повідомлені.

Крім того, в Офісі повідомили про 160 ворожих катівень виявлених на деокупованих територіях України.

“Про масовість таких злочинів свідчать і катівні, знайдені на звільнених територіях. Прокурори та слідчі виявили понад 160 катівень та місць несвободи, де окупанти утримували та катували людей. Найбільше таких місць виявлено на Чернігівщині – 44, а також Харківщині – 25 та в Запорізькій області – 18”, – йдеться у повідомлені.