Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

В українських колоніях знімали на відео катування в’язнів, – ДБР

Службовцям Божковської колонії повідомили про підозру у катуванні

Державне бюро розслідувань повідомило про викриття катування в’язнів в українських колоніях, передає Хронікерс.

“Державне бюро розслідувань проводить системну роботу щодо виявлення та припинення ганебних фактів катувань в установах відбування покарань. У ході розслідування були викриті численні факти знущань та побиття осіб, які відбували покарання у колоніях”, – йдеться у повідомлені.

За даними слідства, тортури в’язнів знімали на відео. Засуджених били руками, ногами, гумовими кийками чи палицями у різні частини тіла, наносивши до двох сотень ударів.

“Також у розпорядженні слідства є відеофайли, на яких зафіксований момент завдання тяжких тілесних ушкоджень одному з новоприбулих в’язнів Божковської виправноі колонії. Експертиза відео підтвердила його справжність, відео долучили до матеріалів провадження як один з доказів протиправних дій працівників колонії”, – йдеться у повідомлені.

Після розслідування чотирьом службовцям Держустанови “Божковська виправна колонія №16” повідомлено про підозру за частиною другою статті 127 (катування).