Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

В Одесі медики підробляли для ухилянтів документи про інвалідність (ФОТО)

Організаторка схеми – завідувачка однієї з міських амбулаторій, до “співпраці” вона залучила лікаря та двох медсестер

Про це повідомляє пресслужба поліції, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Медпрацівники за хабарі виготовляли чоловікам, які бажали уникнути мобілізації, документи щодо наявності захворювань, проходження оглядів у профільних лікарів з лінії МСЕК та лікування, що надавало можливість надалі отримати другу групу інвалідності, виїхати з країни та уникнути призову до ЗСУ.

Ділки, віком від 44 до 72 років, вносили до меддокументів неправдиві відомості та затверджували їх печатками не лише свого комунального підприємства, а й низки інших за допомогою підроблених бланків та штампів.

Слідчі довели причетність організаторки схеми та її пособників до 20 епізодів надання таких послуг ухилянтам протягом трьох місяців.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки в оселях та на робочих місцях фігурантів і вилучили мобільні телефони, документацію й інші речові докази.

Усім ділкам повідомили про підозру. Завідувачці, лікарю та медсестрам суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. 

Крім того, поліцейські клопотатимуть про відсторонення зловмисників від займаних посад. Їм загрожує від 5 до 8 років вʼязниці.