Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Привласнили майже 400 тисяч гривень переселенців: у Запоріжжі судитимуть групу шахраїв 

До суду направлений обвинувальний акт стосовно трьох зловмисників, які під виглядом виплати фінансової допомоги ВПО виманювали фінансові дані, отримували несанкціонований доступ до інтернет-банкінгу і виводили кошти з рахунків

Про це повідомляє пресслужба поліції, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Схему привласнення коштів організував 28-річний житель Запоріжжя, він створив фейковий телеграм-акаунт одного з українських банків. До плану він залучив ще двох знайомих жителів міста: 43-річну жінку та 21-річного чоловіка. 

“Під приводом надання фінансової допомоги нібито від держави та міжнародних організацій зловмисники виманювали у внутрішньо переміщених осіб персональні банківські дані та коди доступу з смс-повідомлень. Ці відомості фігуранти використовували для отримання доступу до інтернет-банкінгу потерпілих і привласнення заощаджень громадян”, – розповіли у поліції.

Поліцейські провели 9 обшуків на території Запорізької області за місцями мешкання та реєстрації членів угруповання та вилучили ноутбуки, мобільні телефони, майже 50 сім-карток операторів мобільного зв’язку та банківські картки.

Організатору злочинної групи обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Його співучасників суд відправив під домашній арешт. 

У ході розслідування поліцейські встановили, що за понад рік злочинної діяльності зловмисники ошукали 63 людини, у тому числі волонтерів. Загальна сума збитків майже 400 тисяч гривень.

Правоохоронці завершили досудове розслідування та направили до суду обвинувальний акт за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 3 ст. 28 ч. 5 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) КК України. Обвинуваченим загрожує до 15 років позбавлення волі.