Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Байден підписав закон про заборону імпорту урану з Росії

Президент США Джо Байден 13 травня підписав двопартійний закон, який забороняє імпорт збагаченого урану з Росії

Про це йдеться в заяві радника президента США з питань нацбезпеки Джейка Саллівана, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

За словами Саллівана, це рішення зміцнить енергетичну та економічну безпеку США, зменшить і згодом усуне залежність від Росії в цивільній ядерній енергетиці.

“Цей новий закон відновлює лідерство Америки в ядерному секторі. Це допоможе зберегти наш енергетичний сектор для майбутніх поколінь. І, спираючись на безпрецедентні 2,72 млрд доларів федерального фінансування, які Конгрес нещодавно виділив на прохання президента, це запустить нові потужності зі збагачення в США і надішле чітке повідомлення промисловості про те, що ми прагнемо довгострокового зростання нашого ядерного сектора”, – заявив радник Білого дому.

Закон про заборону імпорту російського урану набуде чинності через 90 днів після підписання і діятиме до 2040 року. Деякі відступи від нього допускаються до січня 2028 року. Якщо не буде інших джерел постачання, Міненерго США зможе видавати дозволи на імпорт збагаченого урану з РФ.