Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

У США вважають, що Україна наступного року може піти у контрнаступ

Білий дім прогнозує, що допомога у 60 мільярдів доларів суттєво допоможе Україні на полі бою

Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що військова допомога Конгресу допоможе Україні відбити російський наступ протягом 2024 року, передає Хронікерс з посиланням на Financial Times.

“Його коментарі щодо потенційного контрнаступу з боку України є найчіткішою артикуляцією Білого дому щодо того, як він бачить розвиток конфлікту, якщо президент Джо Байден переможе на виборах у листопаді”, – йдеться у статті Financial Times

За словами Саллівана, він не відкидає можливості “російських успіхів у найближчий період”, оскільки допомога США не може так швидко “перемкнути вимикач” і змінити хід бойових дій.

Також він додав, що пакет військової допомоги зможе “забезпечити, щоб Україна вистояла проти російського нападу” протягом 2024 року. Але, за його словами, наступ України у 2025 році залежить від збільшення підтримки з боку Білого дому.