Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

У Міноборони роз’яснили нюанси бронювання держслужбовців від мобілізації

Чиновники без бронювання можуть бути мобілізовані до ЗСУ

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін повідомив, що держслужбовців можуть мобілізувати. Про це він сказав в ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає Хронікерс.

“Державні службовці, які є військовозобов’язаними і не мають бронювання, підлягають мобілізації на загальних підставах. Йдеться про те, що ці люди також на військовому обліку і також можуть бути залученими до Сил оборони. До речі, тими ж саме запитами на чесність і на справедливість можна пояснити те, що з ухваленням нового закону військові пенсіонери силових структур – Міністерства оборони, Нацполіції тощо – також стають на військовий облік”, – сказав Лазуткін.

Також речник назвав категорії держслужбовців, які не підпадають під мобілізацію.

“Є чіткі правила, вони дещо змінились, зараз будуть заброньовані держслужбовців так званої категорії «А». Щоб було зрозуміло широкому загалу – це керівники селищних рад, міських рад, тобто ті люди, які очолюють структури і які, відповідно, є головами тих чи інших державних органів, органів місцевого самоврядування. Категорія «Б» і категорія «В» вже буде бронюватись лише на 50%. Тобто люди, які очолюють певні департаменти, певні підрозділи вже можуть бути мобілізованими”, – додав він.