Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Окупанти примусово виселяють українців з трьох населених пунктів Херсонщини, – ЦНС

Російські загарбники почали примусове виселення жителів трьох населених пунктів тимчасово окупованого лівобережжя Херсонщини – Голої Пристані, Коханів та Гладківки

Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає Хронікерс.

“За інформацією від місцевого підпілля російська окупаційна адміністрація проводить примусове виселення мешканців Голої Пристані, Коханів та Гладківки. Окупанти проводять вивезення населення у відібраних зі шкіл та автотранспортних підприємств автобусах”, – йдеться у повідомленні.

Мешканців тимчасово розміщують у населених пунктах півдня Херсонської області та у Криму.

Як зазначають у ЦНС, приміщення де їх розміщують спеціально переповнені та мають незадовільний стан, щоб продовжувати агітувати їх до переїзду у Росію, а чоловіків спонукати до постановки на військовий облік з подальшою мобілізацією до лав окупаційного війська. 

“Населенню окупанти забороняють забирати з собою будь-які габаритні речі, дозволяють лише ручну поклажу. Таким чином окупанти вивільняють домівки та квартири для розміщення російських окупантів, працівників російських адміністрацій та росіян, що бажають переїхати у визначені населені пункти”, – додали у Центрі нацспротиву.

Паралельно з цими заходами окупанти облаштовують накриття сіткою над автомобільною дорогою Р57 на ділянці Гола Пристань – Таврійське. Сітки закріплюють на деревах та стовпах вздовж дороги. Таким чином росіяни намагаються уберегти свою техніку від українських дронів.

“Дані заходи є частиною російського плану з витіснення українців з прифронтових ділянок, що є складовою геноциду українського населення та цілковитої зміни демографічного складу на тимчасово окупованих територіях півдня та сходу України”, – наголосили у ЦНС.