Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Україну не запросять до НАТО на саміті у липні: Столтенберг висловився про членство країни в Альянсі

Члени НАТО не зможуть домовитись про вступ України до липневого саміту у Вашингтоні. При цьому союзники робитимуть все, щоб у майбутньому країна все ж таки стала членом Альянсу

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції у Києві 29 квітня, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Генсек висловив думку, що місце України по праву в НАТО і ми країни-члени будуть робити все, щоб забезпечити аби українці приєдналися до Альянсу. Столтенберг наголосив, що для ухвалення рішення про вступ України потрібно отримати згоду всіх 32 країн-учасниць НАТО.

“І я не очікую, що ми матимемо таку згоду на саміті в липні. Але я вважаю, що ми зможемо продемонструвати, що ми наближаємо Україну ще ближче до членства”, – сказав він.

Водночас генсек НАТО зауважив необхідність у тому, щоб Україна стала якомога більш оперативно сумісною, повністю відповідала всім стандартам НАТО і коли політичні умови будуть досягнуті – вона стане членом.

“І те, що ми зараз робимо в плані військової підтримки, – це частина того, що забезпечує нагальні потреби України”, – зазначив Столтенберг.

За його словами, наразі обговорюються можливості посилення військової підтримки України, а також забезпечення таких сил і засобів, які в майбутньому забезпечать ЗСУ їхнє місце в Альянсі.

“Отже, я думаю, що ми виконуємо і мусимо виконувати важливі рішення, прийняті у Вільнюсі: план дій щодо членства відмінили, перейшли від двоетапного до одноетапного процесу, домовилися про створення Ради Україна-НАТО, і ми маємо також велику програму для оперативної сумісності”, – сказав генсек НАТО.

Столтенберг також запросив президента Володимира Зеленського взяти участь у ювілейному саміті НАТО.