Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Справа Червінського. Верховний суд відмовив захисту у зміні підсудності

Клопотання адвокатів Червінського про передачу справи в інший суд відхилено

Справу розвідника Романа Червінського розглянуть у Кропивницькому, оскільки Верховний суд відмовив захисту у направленні справи до Печерського районного суду Києва. Про це повідомляє МГО “Міжнародне обʼєднання “Народний адвокат”, передає Хронікерс.

Досудове розслідування у справі Червінського завершено. Було ухвалене рішення передати спрау на подальший розгляд до Кіровоградського районного суду Кіровоградської області на підставі територіальної підсудності. 15 квітня захисники Романа Червінського оскаржили таке рішення у Верховному суді України.

В якості аргументів сторона захисту зазначали, що, виходячи з обвинувального акту та матеріалів слідства усі без винятку дії щодо захоплення військового літака армії росії Червінський розпочав і закінчив у Києві. По-друге, заходи безпеки для усіх учасників кримінального провадження організувати належним чином можна лише в межах Києва, оскільки столиця є найбільш захищеним населеним пунктом в Україні з точки зору засобів протиповітряної оборони в Україні, а Кропивницький знаходиться у безпосередній близькості до зони бойових дій.

Крім того, існує ризик невчасного доставлення матеріалів справи до Кропивницького. Також захисників є великі сумніви, що у Кропивницькому Червінському, у разі потреби, буде надана вчасна та кваліфікована медична допомога.

  • 21 квітня 2023 року СБУ оголосила про підозру військовому Роману Червінському, який, за інформацією відомства, вирішив самовільно та без погодження заволодів літаком рф. Червінського звинувачують у тому, що внаслідок цього стався обстріл аеродрому “Канатове” на Кіровоградщині. Червінський стверджує, що саме СБУ розробляла операцію з заволодіння російським літаком. Він переконаний, що справу проти нього фальсифікують.