Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

В ООН раптово згадали про загрозу для народу України через війну

Ескалацію війни в Україні в ООН назвали загрозою регіональній стабільності

Заступник генсека ООН Мирослав Єнча заявив, що ескалації війни в Україні є прямою загрозою для стабільності в регіоні, а також екзистенційною загрозою для народу України, передає Хронікерс з посиланням на Голос Америки.

“Російські напади на українські міста в останній місяць стали щоденною руйнівною моделлю, включаючи інтенсивне та систематичне націлювання на українську енергетичну інфраструктуру. “Ми приголомшені збільшенням кількості жертв серед цивільного населення внаслідок цих безжальних атак”, – сказав Єнча, назвавши кількість загиблих у березні як щонайменше 126 мирних жителів і 478 поранених, що “на 20% більше, ніж у минулому місяці”, – сказав він.

З лютого 2022 року Управління верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 10 810 загиблих цивільних осіб, у тому числі 600 дітей, та 20 556 поранених цивільних осіб, серед яких 1357 дітей.

“Це неприпустимо. Напади на цивільних осіб та цивільну інфраструктуру заборонені міжнародним правом. Вони повинні припинитися негайно, і ми продовжуємо їх засуджувати, де б вони не траплялися”, – зауважив Єнча.