Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Нардепка Білозір вимагає від Міндовкілля і Мінкульту не допустити знищення заповідника у Буші

Через недолуге рішення чиновників може бути знищене історичне місце на Вінниччині

Народна депутатка Лариса Білозір з трибуни Верховної Ради звернулася до Міндовкілля та Мінкульту з вимогою скасувати рішення Держгеонадра продати на аукціоні гору, що знаходиться впритул до історико-культурний заповідник Буша, передає Хронікерс.

“Це історичне місце сили Вінниччини та України, де поховані козаки та знаходиться найстаріших скельний дохристиянський храм! Вже працюємо над тим, щоб підготувати відповідні запити та шукаємо рішення. Вважаю, що Міндовкілля потрібно терміново прийняти зміни до постанови, щоб внести цю продану на аукціоні гору для видобутку корисних копалин до природо-заповідного фонду, адже тут ростуть червонокнижні рослини, знаходяться унікальні джерела”, – зазначила вона.

Білозір підкреслила, що Міндовкілля мало б заборонити видобуток на територіях особливо цінних земель і припинити право на них, а отже заборонити продавати і відчужувати будь-яку територію в Буші.

“Територія  Буші має отримати охоронний статус, а Мінкультури повинні шукати варіанти припинити рішення про продаж гори і з’ясувати обставини, бо виглядає що їх просто безсовісно обійшли”, – зазначила Білозір.