Хронікерс

Гарячі українські новини

Гурт KOZAK SYSTEM провів тур “Люди-Титани” по військових шпиталях (ФОТО)

Українські музиканти допомагають емоційній і психологічній реабілітації українських захисників

Відомий гурт KOZAK SYSTEM в рамках туру “Люди-Титани” відвідує з концертами військові шпиталі по всій країні. Цей проект музиканти реалізують спільно з Благодійним фондом “МХП-Громаді”, передає Хронікерс.

У межах туру музиканти за підтримки благодійників відвідали 5 військових шпиталів – у Хмельницькому, Трускавці, Вінниці, Дніпрі та Черкасах.

“Часто увага до тих, хто лікується в госпіталях, майже відсутня. Ще вчора їх шанували та дякували за захист, а сьогодні тут, у госпіталях, вони чомусь опинилися ніби на другому плані. Так з’явилася ідея відвідувати саме військові госпіталі та підтримувати наших захисників, які перебувають на лікуванні”, – розповів соліст гурту Kozak System Іван Леньо.

Зустрічі, які відбуваються в межах туру, мають особливий формат: це – не класичні виступи чи концерти, а більше творчі зустрічі, де головними є діалог та зворотний зв’язок. Вони сприяють морально-психологічному відновленню воїнів.

“Цим туром ми демонструємо: ми цінуємо військових не лише на передовій, але також, коли вони особливо вразливі — під час реабілітації, лікування, адаптації до цивільного життя. Тому важливим завданням таких творчих зустрічей є те, що соліст говорить з аудиторією не тільки за допомогою музики. Такі зустрічі резонують: ми бачили як військові співають, читають вірші, а головне – вивільняють свої емоції”, – розповіла директорка Благодійного фонду “МХП-Громаді” Тетяна Волочай.

Враховуючи позитивну реакцію з боку військових і меичного персоналу, музиканти планують продовжити свій тур. Наступні виступи музиканти і Благодійний фонд “МХП-Громаді” запланували у Львові, Черкасах, Вінниці, Чернігові та Харкові.

  • підтримка ветеранів – справа не лише держави, а й відповідального бізнесу: Як МХП допомагає людям, що пройшли вогонь війни