Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

У НАЗК заявили, що у кожній другій декларації виявили факти збагачення під час війни

Кількість ризикованих декларацій в Україні збільшилася

Керівниця Управління проведення повних перевірок НАЗК Юлія Кулікова повідомила, що майже кожна друга відібрана для повної перевірки декларація ідентифікована як ризикова. Про це повідомляє Українське радіо, передає Хронікерс.

Кожна така декларація містить, зокрема, інформацію про значні грошові кошти, криптовалюти та активи, які значно збільшилися під час воєнного стану.

“Агентство проводить трохи більше 300 таких перевірок. В основному це декларації, подані представниками місцевого самоврядування, органів досудового розслідування, судової влади, митниками, податківцями та нардепами. “І замикають “лідерів” – керівники державних підприємств, в тому числі оборонної сфери”, – констатувала представниця НАЗК.

 Загалом, після відновлення обов’язковості декларування торік у жовтні, Агентство отримало 656 тисяч декларацій за 2021 рік, 649 тисяч – за 2022, і майже 670 тисяч – за 2023 звітний період.