Хронікерс

Гарячі українські новини

Командувач Сухопутних військ Павлюк: Не можна до працівників ТЦК ставитися як до ворогів

Українців закликають з повагою ставитися до працівників ТЦК і не захищати ухилянтів

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк заявив, що українці часто допомагають ворогу, несправедливо ставлячись до працівників ТЦК і критикуючи мобілізацію. Про це Павлюк написав у фейсбуку, передає Хронікерс.

“Деякі наші співгромадяни, на жаль, втратили розуміння, що їхні дії та публічні вислови перетворились на потужну зброю в руках ворога. Який не полишав, не полишає і ніколи не полишить свого прагнення знищити Україну”, – зазначив він.

За його словами, від черг до ТЦК і мемів «як служити – то всі хворі, а як воювати – то всі здорові», сусіпльство дійшло до цькування військових з ТЦК та моральної підтримки ухиляння від захисту України.

“З тодішньої єдності та згуртованості наш простір новин та обговорень так скотився (а точніше, оскотинився!) не без допомоги наших чудових блогерів та вільних медіа. В стрічках новин безліч репортажів про “нещасних потопельників у Тисі” чи загони “бойових гуцулів”. Але матеріали щодо роботи ТЦК, особливостей проходження військової служби, необхідності виконання військового обов’язку – майже відсутні. Цікавість видань до таких тем не спостерігається. Звернення від медіа задля роз’яснення цих питань – одиничні. Не вийде зробити кричущий заголовок? Цільова аудиторія ховатиме очі?”, – написав Павлюк.

Окремо він закликав не вважати працівників ТЦК ворогами.

“Сьогодні ТЦК та їх роти охорони в більшості укомплектовані військовослужбовцями, що втратили здоров’я на війні та визнані непридатними до проходження служби в бойових частинах. Як дійшло до того, що до цих людей, які пройшли пекло, стало прийнятним ставитись як до ворогів і називати “людоловами”? Чому в усіх матеріалах про “неправомірні дії ТЦК” свідомо упускається найголовніший акцент: неправомірною передусім є відмова чоловіків від свого конституційного обовʼязку — захисту України?”, – підкреслив командувач.