Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Голова Військового комітету НАТО заявив, що Альянс готовий до протистояння з РФ

У НАТО вивчають досвід ЗСУ у війні проти російської армії

Голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер заявив, що Альянс готовий до прямого зіткнення з Росією, передає Хронікерс з посиланням на Armyinform.

“Чи ми готові? Відповідь: Так! Це наше головне завдання – бути готовими. Якщо це трапиться сьогодні, тоді доведеться битися з тим, що ти маєш. Це завжди комбінація готовності на сьогодні і водночас покращення можливостей для майбутнього”, – зазначив він.

За його словами, У НАТО значно змінили та зміцнили позиції на східному фланзі. У 2016-му в Альянсі розпочали  програму розширеної присутності у трьох країнах Балтії. І вже у 2022-му, після вторгнення рф, розширили її на такі країни, як Словаччина, Угорщина, Румунія, Болгарія.

“Тепер у нас вісім таких бойових груп чисельністю з батальйон, які в разі необхідності можуть бути об’єднані в бригаду. Відповідні країни постійно відпрацьовують цей механізм. Якщо буде потрібно більше, тоді ми це розглянемо. Але поки що цього достатньо”, – сказав Бауер.