Хронікерс

Гарячі українські новини

Польща депортувала двох українських журналістів, які розслідували торгівлю з Росією

Влада Польщі знову недружньо повелася по відношенню до представників українських медіа

Національна спілка журналістів України повідомила, що з Польщі депортували двох українських журналістів, які розслідували тему вантажних перевезень на польсько-російському кордоні, передає Хронікерс.

Більш того, у журналістів інформагентства Район.ін.юа Юрія Конкевича і Олександра Пілюка відібрали техніку.

“Польська поліція затримала нас та вилучила майно, не повідомила консулу, не дала можливості зателефонувати до України, а Агенція внутрішньої безпеки назвала особами, які загрожують національній безпеці Польщі, та видворила”, – розповідає журналіст Юрій Конкевич.

Редакція Район.in.ua звернулася до органів державної влади України та Польщі з проханням належно відреагувати на цей інцидент.

“Ми звертаємося до міжнародних журналістських організацій за підтримкою, адже така реакція польських правоохоронців загрожує свободі слова не тільки щодо українських журналістів. Також ми вимагаємо повернути майно, яке є коштовним й становить матеріальну цінність”, – зазначив директор ІА Район.ін.юа Ігор Денисевич.

НСЖУ висловила свою солідарність із колегами і звернулася із закликом втрутитися і захистити права українських журналістів до Асоціації польських журналістів (SDP) та Міжнародної і Європейської федерацій журналістів.