Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

У Польщі затримали розслідувача Ткача, який знімав матеріал про торгівлю зерном з росіянами і білорусами (ФОТО)

Поліція Польщі затримала журналіста “Української правди” під час здійснення професійної діяльності

Польські правоохоронці затримали біля польсько-білоруського кордону Михайла Ткача разом із оператором, коли журналіст знімав матеріал про транзит продукції між Польщею та росією і Білоруссю. Про це повідомляє “Українська правда”, передає Хронікерс.

“До нас під’їхали польські поліцейські і показали значок. Ми показали наші документи і посвідчення журналістські. Вони почали хапати наші камери, обшукувати. Далі нас привезли у комендатуру. Близько 10 людей почали обшукувати нашу машину, нас, повикидали наші речі на капот, забрали всі картки пам’яті з камер, забрали усі телефони, документи. На допиті в комендатурі я повідомив, що ми журналісти і сказав, що ми знімаємо, як Польща торгує з росією через Білорусь і як Польща торгує з Білоруссю, як сільськогосподарська продукція йде з росії і Білорусі в Польщу”, – розповів Ткач.

За його словами, представники польської спецслужби перелякалися. Вони почали мене запитувати, хто ще про це знає, чи знають про це українські можновладці, український уряд.

У підсумку Ткача та оператора утримували в комендатурі щонайменше 4 години і лише потім відпустили після дозволу “зверху”. Увесь цей час журналістам не дозвляли ні з ким зв’язатися.

Після того, як журналістам повернули картки пам’яті, стало відомо, що деякі відзняті матеріали були видалені.