Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Мер Енергодара розповів про працівників ЗАЕС, яких тримають у катівнях

Окупанти репресивними методами намагаються змусити людей з ними співпрацювати

Мер Енергодара Дмитро Орлов повідомив, що на сьогоднішній день Запорізька АЕС вже третій рік працює також як військова база росіян. Про це Орлов сказав в інтерв’ю Українському радіо, передає Хронікерс.

“Замінований периметр, замінована територія частково. По технологічних приміщеннях розміщені й особовий склад окупаційних військ, і військова техніка. Персоналу доводиться випробовувати на собі й психологічний, і фізичний тиск, і тортури окупантів. Зараз близько десяти осіб утримують в окупаційних катівнях за свою проукраїнську позицію або просто за те, що в них щось знайшли в телефоні або квартирі. Тобто чиниться суттєвий тиск і на персонал, і на мешканців міста з боку окупантів”, – розповів Орлов.

За його словами, місто спорожніло, залишилося близько 20% мешканців – приблизно десять тисяч населення. А до окупації в місті мешкало 53 тисячі жителів.