Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

У Львові військовослужбовицю не пускали у потяг, провідник сказав, що першим має зайти чоловік

Відому українську письменницю-військовослужбовицю не пускали у вагон поїзда

Українська письменниця і військовослужбовиця Ірина Бобик, яка відновлюється після операції, повідомила, що стикнулася із сексизмом під час посадки на поїзд у Львові. Про це вона написала у фейсбуку, передає Хронікерс.

“При посадці пасажирів у поїзд ”Львів-Запоріжжя” пан провідник відмовлявся розпочинати посадку пасажирок у вагон, аргументуючи, що першим має зайти чоловік-пасажир (чоловіка не було, і гурт пасажирок чекав на пероні). На мої спроби вирішити ситуацію мирно (я нагадала пану провіднику, що 21 століття надворі, і що жінки теж люди) пан провідник не реагував. Лише мої аргументи, що я діюча військовослужбовиця, подіяли, і він зрештою пропустив нас у вагон”, – розповіла вона.

Вона закликала “Укрзілізницю” провести інструктаж серед працівників на цю тему.

“Я, звісно, розумію, що ситуація не кінець світу. Але я за те воюю, щоб у тилу мене змушували себе відчути недолюдиною на догоду магічному мисленню і давнім забобонам? “Укрзалізниця”, чи не могли б ви провести інструктаж серед ваших провідників про недопустимість проявів сексизму на робочому місці?”, – написала Бобик.