Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

У Реєстрі збитків розповіли, коли готові почати прийом заяв і орієнтовний час виплат

В процесі компенсації збитків від агресії РФ ще дуже багато чого не відомо

Виконавчий директор Реєстру збитків, завданих агресією рф проти України, Маркіян Ключковський, повідомив, що незабаром реєєстр почне працювати, а от з виплатами складніше. Про це Ключковський сказав в інтерв’ю “Європейській правді”, передає Хронікерс.

“Кінець березня чи початок квітня – це орієнтовний час, коли розраховуємо бути готовими почати прийом заяв. Реєстр як міжнародна організація був створений лише сім місяців тому і те, що зараз уже виходять на його запуск – “це третя космічна швидкість”, – сказав він.

Слід зазначити, що усі заяви потрібно буде подавати винятково у цифровому форматі. Потім ці заяви будуть очікувати розгляду по суті, який має здійснювати Компенсаційна комісія – нова, ще не створена інституція, яка призначатиме компенсації, що їх матиме заплатити росія.

А от з термінами виплат складніше.

“Нам пощастить, якщо це буде в наступному році. Це був би дуже великий успіх. В цьому процесі наразі дуже багато невідомих”, – пояснив він, додавши, що Україна є першопрохідцем у такому створенні компенсаційного механізму, тому давати прогнози було би безвідповідально”, – підкреслив Ключковський.