Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

У Раді не виключають велику кількість правок до нового закону про мобілізацію

Нардепи не згодні з низкою положень, прописаних у законі про мобілізацію

Заступник голови парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв заявив, що швидкість розгляду законопроекту про мобілізацію буде залежити від кількості правок, а їх може бути багато, передає Хронікерс з посиланням на сайт парламенту.

“Думаю, якщо буде від 100 до 500 правок, то ми це досить швидко опрацюємо. Якщо ж буде більш як декілька тисяч правок, то розгляд може затягнутися. Сьогодні у нас на Комітеті були депутати, які подавали альтернативні законопроєкти. Загалом те, що вони пропонували, сходиться з нашою позицією. Якщо ми знайдемо консенсус у ключових питаннях, то буде консенсус у залі й під час голосування”, – сказав він.

За його словами, ухвалений законопроєкт базово вже більше відповідає і потребам, які є від військових та Генштабу. Водночас залишаються питання щодо ухилянтів.

“Тут потрібно зважити всі “за” та “проти”, адже ми дійсно можемо не отримати результату щодо поповнення війська, але точно отримаємо негативний результат в економічному плані. Порівняно з першою редакцією, Міністерство оборони змінило лише те, щоб рішення стосовно ухилянтів покладалося не на ТЦК, а на суди. Це вже більш справедливий підхід. Проте чи взагалі потрібний такий підхід, залишається під питанням. Ми хочемо вислухати всі сторони”, – зазначив нардеп.